HTML

not at home...

A 2008-as év érdekes lehetőséget hozott számomra - három félév külföldön, valahol messze. Úgy döntöttem, belevágok.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kiruccanás Colmarba

2008.03.16. 19:57 Edit.hu

Helyi kollégák tanácsára ma nekivágtunk Colmarnak. Hogy őket idézzem: 'Colmar is cool!' Ezen kívül még Győr testvérvárosa is, és innen származik Frédéric Bartholdi, az amerikai Szadadságszobor tervezője.


Én vezettem a kicsi kocsit, Marci volt a mitfahrer. Sok dolga nem volt mondjuk, de azért ügyesen végezte a dolgát, épségben oda- és visszaértünk. Colmar már Elzászban van, szóval özön német turistával találkozhattunk. És ha angol felirat nem is, de német mindenhol volt, így már-már otthon éreztük magunkat.





Első felismerés: van egy iszákos helybéli szobor. Valmi természettudós féle.
 

Második felismerés: a város tele van különböző cégérekkel, szinte minden házon ott fityeg valami. Nagyon jópofa!
   
     

Harmadik felismerés: a nyilvános vécék ingyenesek és tiszták, de a fűtést elég magasra csavarták bennük (ez annál inkább érdekes, mert nem zártak teljesen, szóval az utcát fűtik...) Erről kép nem készült :)

Negyedik felismerés: Petit Venise, vagyis Kis Velence tutijó kis városrész. Mintha valami mesefilm díszletei között sétálgatnánk. Állítólag a középkori borkereskedők ezen a csatornarendszeren keresztül szállították a boraikat.
 
Végső felismerés: puhányok vagyunk, mert iszonyatosan elfáradtunk egy nap mászkálás után. Mentségünkre szolgáljon: macskakövön sétálni tényleg elég fárasztó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://notathome.blog.hu/api/trackback/id/tr5383601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása